Over In mijn Buurt


In mijn Buurt: Leren door ontmoeting

 

Stichting In mijn Buurt laat kinderen ouderen interviewen over een deel van de geschiedenis van hun buurt, en leert de kinderen de verhalen doorvertellen.

In mijn Buurt koppelt sinds 2015 schoolkinderen aan ouderen in hun buurt met als doel begrip voor de ander te creëren en vooroordelen te doorbreken. Tijdens persoonlijke ontmoetingen interviewen de kinderen ouderen over een deel van de Nederlandse geschiedenis, zoals koloniaal verleden, migratie of de Tweede Wereldoorlog.

Dit ontmoetingsonderwijs, waar inmiddels ruim 3000 kinderen aan deelnamen, is een nieuwe manier van leren. Niet het boek staat centraal, maar het contact tussen verschillende generaties en de persoonlijke historie van mensen in de eigen buurt. Aan het eind van het programma ontvangen de leerlingen de titel Erfgoeddrager, waarmee ze beloven verantwoordelijkheid te nemen voor het verhaal van de oudere en hun buurt.

Social Media


Meer zien van onze programma's en op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Volg ons op social media:

Contact


Heb je een vraag aan ons? Wilt u meedoen als verteller, als basisschool, of een bijdrage leveren door een interview te begeleiden? Neem contact op, we helpen graag verder.

+31 6 816 834 18

NL41 TRIO 0254 753892